Въпреки че до декември трудно намирали пари за заплати, от края

...
Въпреки че до декември трудно намирали пари за заплати, от края
Коментари Харесай

Поръчките за Централна Европа се повишиха от февруари: Бивш шеф на ВМЗ-Сопот

Въпреки че до декември мъчно намирали пари за заплати, от края на февруари внезапно търсенето на продукцията на ВМЗ-Сопот се повишило фрапантно и досега имало поръчки за две години напред. Много от дестинациите били в Централна Европа. Това сподели в студиото на " Здравей, България ” Никола Стоянов, бивш ръководител на Съвета на шефовете на завода.

" Скандално е, че госпожа Нинова ни упреква, че ние сме се опитвали да прокараме договорка за експорт на оръжия към Украйна, а ние сме просто производител ”, сподели Стоянов в коментар на проблема с пренасочването на пратка от Афганистан към Украйна. Това провокира остър спор сред министъра на стопанската система в оставка Корнелия Нинова и бившето управление на предприятието. 

Международната компания, с която ВМЗ-Сопот има рамков контракт, поискала продукцията, предопределена за Афганистан, да не бъде изпращана, а да остане на склад в България. За задачата се плащал и наем. След време компанията решила да пренасочи въпросната пратка с оръжия към Украйна, за което ВМЗ незабавно алармирало Министерството на стопанската система и промишлеността, увери Стоянов.

" След 2014 година е издадена препоръка на Международната организация да не се изнася оръжие за този регион, защото има напрежение там ”, изясни Стоянов, като акцентира, че въпросната препоръка не е експлицитна възбрана.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР